X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Inspectorii au constatat noi încălcări ale normelor de mediu

12 mai. 11:30   Societate
2454 0

În cadrul unei razii planificate conform planului de lucru săptămînal, inspectorii de mediu din Dondușeni au descoperit două situații de depășire a regulilor de gestionare a deșeurilor și un caz de tăiere ilegală a masei lemnoase.

Pe teritoriul primăriei Sudarca, au fost identificate două cazuri de depozitare neautorizată a biodeșeurilor pe terenuri de proprietate publică gestionate de primăria locală. Resturile vegetale, crengile și alte materiale rezultate din lucrările agricole au fost abandonate pe terenuri agricole, constituind astfel o încălcare a normelor de mediu.

Возможно, это изображение трава

Persoanele responsabile pentru aceste încălcări au fost sancționate conform prevederilor articolului 154 alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

În fîșia forestieră de protecție gestionată de primăria localității Climăuți, inspectorii au descoperit 21 de arbori de specie frasin și salcîm tăiați ilegal.


Diametrul acestor arbori la cioată varia între 11 și 25 de centimetri, iar volumul masei lemnoase tăiate ilegal este estimat la 1,598 metri cubi.

Prejudiciul cauzat mediului în urma acestei activități ilegale este evaluat la 1222 de lei.

Aceste descoperiri subliniază necesitatea unei monitorizări continue și a unei aplicări riguroase a legislației de mediu pentru a proteja resursele naturale și pentru a menține echilibrul ecologic.

Inspectorii de mediu rămîn vigilenți în eforturile lor de combatere a activităților ilegale care afectează mediul înconjurător.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?