X 
Criza energetică stiri: 1777
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 425

Declarație: "Carina Țurcan nu se află în coloniile din Altai"

22 oct. 2021,, 11:00   Societate
2640 1

Departamentul Direcției Federale a Penitenciarelor (UFSIN) din Ținutul Altai a negat informațiile despre transferul în regiune a condamnatei Carina Țurcan, fostul top-manager al Inter RAO. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS serviciul de presă al departamentului.

Anterior, avocatul lui Țurcan, condamnată pentru spionaj, Anna Stavițkaia, a declarat pentru TASS că clienta sa a fost trimisă să-și execute pedeapsa în Ținutul Altai, ceea ce contravine actualei legislații penale.

"La cerere, vă informez că persoana menționată nu se află în instituțiile penitenciare din Ținutul Altai", l-a citat serviciul de presă pe Valery Usachev, șeful departamentului FSIN din regiune, care a răspuns la întrebarea TASS despre posibila aflare a lui Țurcan în coloniile regiunii.

Potrivit articolului 73 din Codul penal, Țurcan trebuie să-și execute pedeapsa pe teritoriul subiectului Federației Ruse în care a trăit sau a fost condamnată, a explicat avocatul. În acest sens, Stavițkaia s-a adresat Comisarului pentru Drepturile Omului din Federația Rusă, Tatiana Moskalkova, și directorului Direcției Federale a Penitenciarelor, Alexandr Kalashnikov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий