COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7844

Carina Țurcan, condamnată pentru spionaj, a fost transferată într-o închisoare din Ținutul Altai

19 oct. 2021,, 10:28   Societate
1366 0

Fostul top manager al Inter RAO, Carina Țurcan, condamnată pentru spionaj, a fost trimisă să-și execute pedeapsa în Ținutul Altai. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS avocata ei, Anna Stavițkaia.

Ea a menționat că, potrivit legii, clienta sa trebuia să-și execute pedeapsa pe teritoriul subiectului Federației Ruse în care a trăit sau a fost condamnată. Avocata a transmis o plîngere cu privire la încălcarea drepturilor clientei sale, șefului departamentului instituțiilor penitenciare, Alexandr Kalașnikov, și Ombudsmanului, Tatiana Moskalkova.

Sursele ”Ъ-Сибирь” au anunțat că Carina Țurcan va ajunge în Ținutul Altai aproximativ peste două săptămîni.

Penitenciarul de femei Nr. 6 este situat în satul Șipunovo. El este proiectat pentru 746 de persoane. În colonie există o bibliotecă, se publică un ziar radio, este deschis un club unde au loc concerte și jocuri KVN. Există o școală serală de educație generală și o școală profesională: acolo femeile pot învăța de croitoreasă, instalatoare, electrician și fochist.

Anterior, Curtea Supremă din Rusia a confirmat condamnarea Carinei Țurcan, care a primit la sfîrșitul anului 2020, prin decizia Curții din Moscova, 15 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Republicii Moldova (Articolul 276 din Codul Penal al Federației Ruse). Condamnata a insistat asupra ilegalității și neîntemeierii verdictului, asupra faptelor falsificate de serviciile speciale, dar Curtea Supremă a respins toate aceste argumente.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X