X 
Criza energetică stiri: 1713
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 420

Carina Țurcan, condamnată pentru spionaj, a fost transferată într-o închisoare din Ținutul Altai

19 oct. 2021,, 10:28   Societate
2175 0

Fostul top manager al Inter RAO, Carina Țurcan, condamnată pentru spionaj, a fost trimisă să-și execute pedeapsa în Ținutul Altai. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS avocata ei, Anna Stavițkaia.

Ea a menționat că, potrivit legii, clienta sa trebuia să-și execute pedeapsa pe teritoriul subiectului Federației Ruse în care a trăit sau a fost condamnată. Avocata a transmis o plîngere cu privire la încălcarea drepturilor clientei sale, șefului departamentului instituțiilor penitenciare, Alexandr Kalașnikov, și Ombudsmanului, Tatiana Moskalkova.

Sursele ”Ъ-Сибирь” au anunțat că Carina Țurcan va ajunge în Ținutul Altai aproximativ peste două săptămîni.

Penitenciarul de femei Nr. 6 este situat în satul Șipunovo. El este proiectat pentru 746 de persoane. În colonie există o bibliotecă, se publică un ziar radio, este deschis un club unde au loc concerte și jocuri KVN. Există o școală serală de educație generală și o școală profesională: acolo femeile pot învăța de croitoreasă, instalatoare, electrician și fochist.

Anterior, Curtea Supremă din Rusia a confirmat condamnarea Carinei Țurcan, care a primit la sfîrșitul anului 2020, prin decizia Curții din Moscova, 15 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Republicii Moldova (Articolul 276 din Codul Penal al Federației Ruse). Condamnata a insistat asupra ilegalității și neîntemeierii verdictului, asupra faptelor falsificate de serviciile speciale, dar Curtea Supremă a respins toate aceste argumente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий