Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

De ce oamenii pun o monedă în congelator cînd pleacă de acasă mai mult de o zi

23 ian. 06:00   Societate
24384

Locuitorii din mai multe țări din Europa, atunci cînd pleacă de acasă pentru o lungă perioadă de timp pun întotdeauna o monedă în congelator.

În unele țări europene, această metodă este folosită practic de toți, deoarece este cea mai simplă și absolut ingenioasă invenție.

Totul constă în faptul că după monedă poți înțelege ușor dacă energia electrică a fost întreruptă în casă (și chiar cît de mult) în acele zile în care proprietarul a fost absent, transmite Noi.md.

Unul dintre internauți a spus că, atunci cînd trebuie să plece de acasă (la țară, într-o călătorie de afaceri, în vacanță) mai mult de o săptămînă, ea deconectează toate aparatele, cu excepția frigiderului, deoarece el nu este niciodată gol. Ea folosește metoda cu moneda pentru a se asigura că produsele lăsate de ea nu s-au deteriorat din cauza întreruperilor lungi sau frecvente de energie electrică.

"Iau orice vas adînc, torn apă în el și îl îngheț. După ce apa a înghețat, plasez deasupra o monedă și pun totul înapoi în congelator.


Cînd revin, mă uit acolo și aflu dacă pot să mănînc ceva din frigider sau ar trebui să merg la magazin pentru mîncare proaspătă. Dacă moneda se află deasupra, la fel ca înainte de plecare – pot consuma în siguranță produsele din frigider.

Dacă s-a scufundat puțin în gheață, "lumina" a fost întreruptă, dar nu pentru mult timp.

S-a dus la fund? Electricitatea a fost deconectată sau în mod repetat sau o dată, dar pentru foarte mult timp. Produsele din frigider nu pot fi folosite, există riscul de a mă otrăvi. Este timpul să merg la cumpărături", a menționat femeia.

6

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав