COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce are nevoie Moldova neutră de exerciții militare într-o țară NATO?

De ce are nevoie Moldova neutră de exerciții militare într-o țară NATO?

Circa 50 de militari ai Armatei Naționale a Moldovei participă la modulele de pregătire Platinum Eagle-2019, care se desfășoară în perioada 9 - 20 septembrie în Centrul secundar de instruire din orașul Badabag din România, în cadrul exercițiilor multinaționale „Black Sea Rotational Force 19” (BSRF 19), raportează Noi.md.

În total, la exercițiile Platinum Eagle-2019 participă 300 de militari din șase țări: Bulgaria, Georgia, Moldova, România, Ucraina și Statele Unite pentru a majora nivelul de interacțiune și de pregătire pentru operațiunile de menținere a păcii.

În timpul exercițiilor, sînt planificate acţiuni de trageri cu armamentul din dotare, precum și dezvoltarea elementelor de manevră și contraatac, ca parte a unui grup tactic al batalionului multinațional.


Internauții din Moldova se întreabă de ce militarii din Moldova neutră trebuie să participe în asemenea exerciții într-o țară NATO, care se desfășoară îndeosebi cu participarea țărilor care sînt împotriva Rusiei, și asta în situația în care Moldova solicită de la Federația Rusă reducerea prețului la gaz, creșterea livrărilor de fructe și vin etc.

Ei sînt siguri că armata moldovenească este supravegheată de instructori americani, iar Moldova neutră este atrasă direct în treburile blocului agresiv NATO.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load