X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

De azi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă

6 iun. 12:54   Societate
251225 1

„De azi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă. Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău”, a declarat ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, la Moldova Digital Summit.

Astfel, de azi aplicația integrată a serviciilor publice din Moldova – EVO este disponibilă tuturor utilizatorilor care dețin semnătură electronică.

„După luni de lucru, integrare și testare, azi oferim EVO tuturor. Portofelul digital de acte. EVO e mai mult decît o simplă aplicație. Ea integrează și înglobează cele mai bune și mai importante servicii publice pe care le avem. Toate într-un singur loc – în telefonul tău”, a adăugat ministrul.

Dumitru Alaiba a remarcat că în EVO o persoană găsește toate informațiile despre el: amenzi, autovehicule, bunuri imobile, traversări de frontieră, statutul de asigurat, cine e medicul de familie.

„Acesta este doar începutul. EVO e abia la versiunea 1. Vor mai urma îmbunătățiri, pentru că transformarea digitală e un proces, nu o destinație”, a spus Dumitru Alaiba.


Accesul la EVO e gratuit, cu semnătura electronică. Accesînd evo.gov.md sau urmărind paginile pe social media, fiecare poate descărca aplicația pentru Android sau iOS.

39
12
6
9
78

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав