Transnistria stiri: 1376
Eurovision stiri: 499

Tatiana Vozian de la Curtea de Conturi, aflată în conflict cu Lupu, a fost demisă

12 sep. 2023,, 16:19   Societate
5426 1

Angajata Curții de Conturi (CC) care l-a acuzat de hărțuire pe președintele instituției, Marian Lupu, a fost demisă. Tatiana Vozian este decisă să atace în instanță ordinul de demitere.

„Demisă pentru că am depus sesizări și plîngeri în apărarea mea. Demisă pentru că sînt femeie vocală!”, a scris Tatiana Vozian în rețelele sociale.

Tatiana Vozian a activat 13 ani în cadrul CC, iar în data de 13 septembrie va intra în vigoare ordinul de destituire din funcție a acesteia. Ea spune că, în zilele următoare va ataca în instanță decizia CC, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Anterior ea a atacat în instanță și Ordinul de sancționare, după ce a denunțat comportamentul abuziv al șefului său, prima ședință în acest caz fiind stabilită pentru începutul lunii octombrie. Totodată, Tatiana Vozian spune că a depus cerere repetată la Oficiul Ombudsmanului prin care solicită stat de avertizor de integritate, după ce a primit refuz la cererea depusă anterior.

Avocata Doina Ioana Străisteanu subliniază că „este ilegală demiterea unui funcționar public pentru că a denunțat practici corupte, practici ilegale într-o instituție publică”.


Scandalul la Curtea de Conturi a izbucnit în luna aprilie curent.

11
2
2
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?