COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Cum să ieșiți mai repede din criza vîrstei mijlocii (VIDEO)

10 iul. 2020,, 06:55   Societate
2163 0

Criza vîrstei mijlocii constă în faptul că dvs vă dați seama prima dată că viața are un sfîrșit și nu ați făcut nimic din ceea ce ați visat. Dar trebuie să înțelegeți și valoarea a ceea ce aveți, spre deosebire de ceilalți, să înțelegeți valoarea fiecărei zile și valoarea relațiilor dvs.

Despre aceasta a declarat celebrul regizor rus, scenarist, producător, figură publică și politică, președintele Academiei de film "Nika" Andrei Koncealovski, răspunzînd la întrebările abonaților săi în rețeaua de socializare, transmite Noi.md.

El și-a amintit expresia lui Cehov: "Trebuie să ținem minte mereu că după ușă se află un om cu un ciocan și vă bate la ușă. Aceasta este moartea".

"Și Anton Pavlovici, care știa, ca doctor, că era bolnav de tuberculoză, încă din 1893, și-a dat seama că viața lui va fi scurtă. Și acest ciocan la el bătea tot timpul. Dar criza vîrstei mijlocii este faptul că dvs înțelegeți și trebuie să vă gîndiți la asta, faptul că este pentru prima dată cînd vă dați seama că viața are un sfîrșit. În copilărie noi nu ne gîndim deloc la viață și la moarte, în tinerețe credem că sîntem nemuritori. Apoi puțin mai tîrziu ne gândim:

"Ei bine, când va veni această moarte?!”. Și apoi dintr-o dată...apare sentimentul că viața are un sfîrșit și nu ați reușit totul. Sau nu ați reușit nimic. Și începeți să transpirați: "Cum așa? Deja am 38, 40 de ani și nu am făcut nimic din ceea ce am visat. Nu am nimic din ceea la ce am visat!",-a spus Andrei Koncealovski.


"Această întrebare este foarte importantă și atunci când credeți așa – este bine. Pentru că dintr-o dată ați auzit bătaia ciocanului. Și dacă începeți să credeți că bătaia acestui ciocan va continua și ușa se va deschide într-o zi, iată aici începeți să înțelegeți valoarea a ceea ce faceți, valoarea fiecărei zile, valoarea relațiilor dvs. Valoarea faptului că vă treziți în fiecare dimineață, să presupunem, dar există oameni care nu se vor trezi. Valoarea faptului că mîncați în fiecare dimineață, dar există oameni care nu au nimic de mîncat. Valoarea că poți să te ridici, să fugi la toaletă, căci sînt oameni care nu pot merge. Înțelegeți, puteți inventa la nesfîrșit lucruri și oameni în locul cărora nu ați dori să fiți. Și acesta este cel mai important lucru, în opinia mea. De aceea, îmbrățișați această criză cu ambele mîini, salutați-o, luați-o în brațe, așa cum spun înțelepții orientali - și înădușiți-o", a subliniat celebrul regizor rus.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X