Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum au sărbătorit deținuții Revelionul

3 ian. 2023,, 18:15   Societate
2501 0

În perioada sărbătorilor de iarnă, Administrația Națională a Penitenciarelor a încurajat toate instituțiile penitenciare din țară să deruleze activități menite să promoveze spiritul sărbătorilor de iarnă în rîndul persoanelor private de libertate.

Activitățile dedicate sărbătorilor din această perioadă au fost organizate de Secțiile reintegrare socială din cadrul instituțiilor penitenciare, în comun cu confesiuni religioase partenere și au menirea să aducă bucurie și speranță în sufletele persoanelor de dincolo de gratii.

Astfel, deținuții care-și ispășesc pedeapsa în penitenciarele din țară au avut parte de programe speciale și diverse diverse activităţi culturale și religioase, dedicate sărbătorilor de iarnă.

Pe parcursul lunii decembrie, persoanele private de libertate au primit pachete cu alimente și produse de igienă din partea mai multor asociații partenere.

De asemenea, în majoritatea penitenciarelor din țară, condamnații au prezentat programe de colinde și urături, au decorat instituțiile cu beteală și alte ornamente de sărbătoare. O parte dintre ornamente au fost realizate de deținuți în timpul activităților ocupaționale.


Au împărțit magia sărbătorilor de iarnă și căldura sufletească cu cei din jur și funcționarii instituțiilor penitenciare care au organizat acțiuni de caritate pentru mai multe persoane social vulnerabile din localitățile unde sînt situate instituțiile. Angajații penitenciarelor au donat produse alimentare, obiecte de igienă, dar și cuvinte calde, care le-au dat speranță și încredere în ziua de mîine.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?