Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Cultura moldovenească a fost prezentată la Tîrgul European de Crăciun de la Moscova

6 dec. 2023,, 06:00   Societate
2596 0

Echipa Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, împreună cu reprezentanții diasporei moldovenești, a participat la Tîrgul European de Crăciun, organizat de Școala Germană din Moscova, sub patronajul Ambasadei Republicii Federale Germane în Federația Rusă.

În cadrul evenimentului, Ambasada a amenajat un stand național, unde au fost prezentate atributele culturii moldovenești, elemente ale bucătăriei tradiționale și produsele autohtone.

Totodată, pe scena principală a Tîrgului au performat reprezentanții diasporei, care au interpretat cîntece tradiționale și colinde, subliniind astfel bogăția și diversitatea obiceiurilor moldovenești de Crăciun.

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă își exprimă recunoștința dnei Aurica Carai și colectivului de studenți moldoveni condus de dl Vladislav Levșencov pentru performanța scenică deosebită și contribuția lor activă la promovarea tradițiilor moldovenești de Crăciun în cadrul Tîrgului.

De asemenea, Ambasada își exprimă recunoștința deosebită dnei Angela Cazac pentru oferirea bucatelor tradiționale, care au fost înalt apreciate de oaspeții standului moldovenesc, precum și dnei Xenia Balabuh pentru oferirea produselor din ceramică, confecționate manual.

23
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?