X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Cu dor și drag: Cum arăta Anul Nou în 1955 la Universitatea de Stat

8 ian. 13:16   Societate
4408 0

Vremurile de altă dată și imaginile surprinse cîndva nu sînt doar amintiri, dar urme lăsate în sufletul oamenilor, care le-au trăit: cu bucurii, cu necazuri, cu soare și cu ploi. Așa sînt, bunăoară, și mai multe fotografii, care arată Revelionul din anul 1955, petrecut la Universitatea de Stat din capitală.

Pozele au fost publicate în rețelele sociale de către Igor Cașu, directorul Agenției Naționale a Arhivelor, notează Noi.md.

El precizează că fotografiile au fost colorizate dintr-un video alb-negru.

Parfumul timpului de atunci, intensitatea trăirii vieții și bucuria din ochii oamenilor adunați la sărbătoare, sînt surprinse de fotograf. La vederea lor, emoțiile sînt depănate de fiecare în mod diferit: unii au o nostalgie după o perioadă, cînd erau mai tineri, mai în putere.


Alții - cu gîndul la copilărie, cînd sărbătoarea Anului Nou era așteptată cu sufletul la gură și cînd bradul adus cu grijă de părinți era atît de înalt și asta pșoate pentru că unii dintre noi erau pe atunci atît de mici.

Bucuria Revelionului i-a adunat laolaltă și pe cei, care zîmbesc în aceste poze: acest zîmbet ascunde timp, istorii de viață, speranțe tăinuite, vise împlinite.

Mai multe informații despre istoria și cultura Republicii Moldova puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

20
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?