X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Crucea Roșie și Semiluna Roșie vor avea o delegație în Republica Moldova

9 noi. 2023,, 21:00   Societate
2723 0

Parlamentul a ratificat ACORDUL dintre Republica Moldova și Federația Internațională a Societății de Cruce Roșie și Semilună (FISCRSR). Acesta prevede că FISCRSR va putea să stabilească sediul pentru o delegație în Republica Moldova și va beneficia de privilegii și imunități la fel ca toate organizațiile internaționale cu oficiu în țara noastră.

Astfel, FISCRSR va putea contracta, dobîndi și dispune de bunuri mobiliare și imobiliare în țara noastră. În același timp, Republica Moldova își asumă angajamentul să faciliteze activitățile umanitare ale Federației și să garanteze inviolabilitatea sediilor, bunurilor, precum și o serie de înlesniri de natură fiscală și vamală.

De menționat că activitatea Federației Internaționale a Societății de Cruce Roșie și Semilună este orientată spre pregătirea pentru orice dezastre, reacția la crize, ocrotirea sănătății, protecția persoanelor vulnerabile etc. Doar în anul 2022, valorile financiare ale programelor de ajutor umanitar acordate de FISCRSR au constituit un milion de franci elvețieni.

3
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?