COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

COVID-19 în R. Moldova: 153 persoane s-au tratat, 5 au decedat

COVID-19 în R. Moldova: 153 persoane s-au tratat, 5 au decedat

Alte 153 persoane s-au tratat de COVID-19, pe cînd cinci au decedat, anunță ministerul Sănătății.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 483 stare gravă (dintre care 30 pacienți sînt conectați la aparate de respirație asistată), 1115 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Pînă la ziua de azi, au fost confirmate 2408 cazuri de infectare în rîndul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-606, farmaciști-28, asistenţi medicali-966, felceri-123, personal auxiliar-685 persoane.


Totodată s-au înregistrat cinci decese urmare a complicațiilor provocate de COVID-19:

Deces 537: Femeie de 61 ani, din raionul Ialoveni. Transferată, la data de 20 iunie, de la Spitalul Clinic Municipal Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 538: Bărbat de 67 ani, din raionul Rezina. Transferat, la data de 23 iunie, de la Spitalul Raional Rezina, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: sechele AVC suportat, encefalopatie discirculatorie mixtă gr. III, hipertensiune arterială, bronhopneumopatie cronică exacerbare severă

Deces 539: Femeie de 78 ani, din raionul Taraclia. Internată în stare gravă, la data de 26 iunie, la Spitalul Raional Taraclia. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardio-vasculară.

Deces 540: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 17 iunie, la Spitalul Clinic Muncipal Nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, infarct miocardic vechi, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 541: Femeie de 55 ani, din raionul Florești. Internată la data de 6 iunie, la Spitalul de Psihiatrie Bălți. Comorbidități: hepatită cronică, schizofrenie paranoidă, obezitate, cardiopatie dismetabolică, hipertensiune arterială.

Pînă la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 16357 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1217 în Transnistria.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load