X 
Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Continuă perchezițiile în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor în agricultură

2 feb. 15:19   Societate
1789 0

Acțiunile de urmărire penală în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură continuă.

Alte 12 percheziții au fost efectuate astăzi de ofițerii Direcției generale teritoriale „Nord” a CNA și procurorii anticorupție la domiciliile și sediile administratorilor a șase companii care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii în nordul Moldovei – în municipiul Bălți și în raioanele Drochia, Rîșcani, Fălești și Glodeni.

Potrivit CNA, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate ordine de plată, facturi fiscale, certificate care confirmă depunerea dosarelor de subvenționare, telefoane mobile și alte mijloace de probă relevante pentru cauză.

„De asemenea, zilele curente au fost depuse încă două denunțuri pe fapte similare de corupere la acordarea subvențiilor, în baza cărora au fost inițiate două urmăriri penale”, remarcă CNA.

Amintim, că pe 24 ianuarie 2023, oamenii legii au efectuat acțiuni de urmărire penală în 26 de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.


Vineri, 3 februarie, Curtea de Apel Bălți urmează să se expună în privința recursurilor apărătorilor învinuiților, arestați preventiv pe un termen de 30 zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?