Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Conferință dedicată personalității lui Dimitrie Cantemir

10 noi. 2023,, 20:02   Societate
2396 0

La Universitatea de Stat din Moldova (USM), a avut loc conferința dedicată personalității lui Dimitrie Cantemir, cu scopul de a pune în valoare opera literară, filosofică, etnografică și a activităților efectuate de către acesta pe parcursul întregii vieți.

La conferință au participat conducerea USM, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării și alți oaspeți, notează Noi.md.

Participanții la eveniment au discutat despre aspectele și trăsăturile marcante ale personalității marelui cărturar, fiind considerat unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai istoriei și culturii noastre.

Dimitrie Cantemir a fost ales de către fondatori ca egidă și emblemă spirituală datorită activității deosebit de complexe în întreaga sferă a cunoașterii valorilor culturale și spirituale, datorită rolului său de ambasador constant și asiduu al culturii și valorilor noastre.

În acest sens, cu ocazia împlinirii a 350 de ani de la nașterea lui Dimitrie Cantemir și 300 de ani de la moartea sa, vor fi organizate o serie de evenimente: expoziția documentară, alcătuite din 27 de panouri expoziționale ce conțin documente care ilustrează activitatea marelui cărturar; concert la Sala Mare a Muzeului Național de Artă al Moldovei, unde vor fi prezentate o selecție de opere muzicale cantemirene.


Vă amintim că mai multe informații despre tradițiile, cultura, istoria Republicii Moldova pot fi aflate, accesînd site-ul moldovenii.md.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?