X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Comisia Pre-Vetting a încheiat evaluarea reluată a judecătorului Ion Chirtoacă, candidat la CSM

24 iun. 15:15   Societate
2803 0

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Ion Chirtoacă, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rîndul candidaților judecători.

Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucît nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Decizia cu privire la evaluarea reluată va fi făcută publică doar cu acordul candidatului, care are la dispoziție 48 de ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată, în limbile de stat și engleză. Candidatul a fost audiat în ședință publică în cadrul evaluării reluate pe 20 martie 2024.

După emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianurie 2024 prin care a fost dispusă reevaluarea a 22 candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor, pînă în prezent, Comisia Pre-Vetting a finalizat/încheiat reevaluarea a 17 candidați. Dintre aceștia, o candidată a promovat, 16 nu au promovat evaluarea reluată (inclusiv trei candidați pe motivul retragerii din concurs în timpul reevaluarii), iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 5 candidați pentru funcția de membru în CSM.

La începutul lunii martie, judecătorul Ion Chirtoacă, candidat în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a fost supus unei audieri repetate de către Comisia Pre-Vetting, iar părinții săi au fost, de asemenea, convocați pentru a clarifica anumite aspecte legate de integritatea financiară și etică a candidatului.


Procesul de audiere a stîrnit nemulțumire în mediul online, întrucît judecătorul Chirtoacă a fost pus să adreseze întrebări părinților săi în timpul acestor proceduri. În ciuda faptului că candidatul și-a invitat părinții la audieri, mulți au considerat această practică drept inadecvată

4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?