X 

Comentariul Moldovatransgaz privind tranferul controlului asupra rețelei de transport gaze a țării către o companie românească

5 sep. 14:22   Societate
2560 0

Moldovatransgaz – compania-fiică a Moldovagaz, a venit cu un comentariu cu privire la ordinul Comisiei pentru Situații Excepționale (CES) de a transfera controlul asupra rețelei de transport gaze a țării către o companie românească.

După cum a menționat întreprinderea, odată cu semnarea acestui contract „Moldovatransgaz” SRL a asigurat implementarea procesului de separare prin care a îndeplinit cerințele actelor legislative și normative în vigoare, informează Noi.md.

Totodată, începînd cu 19 septembrie 2023 „Vestmoldtransgaz” SRL va prelua prin succesiune contractele actuale de deservire tehnică, fiind asigurată continuitatea proceselor operaționale aferente infrastructurii de transport a gazelor naturale.

De asemenea, se menționează că „Moldovatransgaz” SRL va continua operarea tehnică a segmentului transnistrean în baza acordurilor de operare aplicabile.

”La moment „Vestmoldtransgaz” SRL și „Moldovatransgaz” SRL se află la etapa de negocieri a contractului de mentenanță a rețelelor de transport gaze date în locațiune”, se spune în comunicatul companiei.


1
0
1
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?