Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Colaborarea moldo-bulgară în domeniul educației, discutată la Ministerul de resort

8 oct. 2020,, 16:42   Societate
3416 0

Stadiul relațiilor de colaborare moldo-bulgare în domeniile educației, culturii și cercetării au fost discutate astăzi, 8 octombrie, de către ministrul Educației, Igor Șarov, cu ambasadorul Bulgariei, Evgueni Stoytchev.

În cadrul discuțiilor oficialii au discutat despre: susținerea mobilităților academice; fortificarea colaborării interuniversitare.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit pentru întreg suportul acordat de către Republica Bulgaria Universității de Stat „Grigore Țamblac„ din Taraclia, în temeiul Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Bulgaria privind acordarea asistenței Universității de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia, semnat în anul 2004. În special: suportul pentru fondul de burse, completarea fondului de carte, echipamente IT, reparații, stagii de formare și practică pentru profesori și studenți.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat implementarea proiectului prin care Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse a oferit un număr de 30 de locuri bugetare pentru specialitatea Bussines și administrare, cu realizarea studiilor în cadrul Universității de Stat „Grigore Țamblac”din Taraclia.

Guvernul Bulgar a susținut cele 19 școli din raionul Taraclia prin alocarea unui grant în valoare de 140 mii euro pentru procurarea tehnicii de calcul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?