Preşedintele stiri: 3022

Cod Roșu de infectări cu Covid-19 în raionul Basarabeasca

1 sep. 11:45   Societate
1380 0

Raionul Basarabeasca este de astăzi sub Cod Roșu de alertă epidemiologică, după ce în ultimele 14 zile, numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut considerabil, ajungînd la 173 de cazuri la 100 de mii de persoane, cu tendință de agravare, transmite Noi.md cu referire la dosarmedia.md.

O decizie în acest sens a fost emisă de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică, care a emis și un set de măsuri, iar Inspectoratul de Poliție va intensifica monitorizarea și controlul respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19.

De menționat că doar o singură localitate din Raionul Basarabeasca rămîne sub cod verde – satul Iserlia, iar satul Carabetovca – sub cod portocaliu.

În ultimele două săptămîni, a fost instituit cod roșu de alertă în 22 de teritorii administrative, informează Ministerul Sănătății. Printre localitățile în care se atestă o creștere semnificativă a numărului de cazuri se număra raioanele Edineț, Leova, Cahul, Soroca și Cimișlia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X