X 

CNA infirmă declarația Comisiei Pre-Vetting: am informat despre calitatea de învinuit al membrului CSM,Iulian Muntean

21 sep. 12:52   Societate
1650 0

Centrul Național Anticorupție spune că a adus la cunoștință Comisiei Pre-vetting despre cauza penală deschisă pe numele membrului CSM, Iulian Muntean, anunță Noi.md

Reacția vine, după ce Comisia Pre-vetting a anunțat că pe tot parcursul procesului de evaluare, Comisia nu a fost informată despre investigații sau proceduri penale în care ar fi fost vizat Iulian Muntean, care a susținut pre-vettingul, fiind numit membru la CSM.

"În rezultatul verificării suplimentare a candidaților non-judecători la funcția de membri în Consiliul Superior al Magistraturii, Centrul Național Anticorupție a informat imediat Comisia Pre-vetting acele date suplimentare care au devenit cunoscute în data de 19.09.2023. În acest context, CNA a confirmat Comisiei Pre-Vetting calitatea de învinuit al membrului CSM ,Iulian Muntean, pe cauza penală, inclusiv și faptul că aceste date nu au fost posibil de identificat anterior din motivul lipsei punerii la evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI", se menționează în infomația emisă presei de CNA.

Amintim că informația potrivit căreia Iulian Muntean, numit recent de Parlament în funcția de membru al CSM, are calitatea de învinuit într-un dosar penal de corupție a fost confirmată de Procuratura Anticorupție.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, pe 5 iunie 2018 la domiciliul și în automobilul lui Iulian Muntean a fost efectuate percheziții. Pe 3 septembrie 2018, fiind lector la ASEM, în comun cu alte persoane, proaspătul membru al CSM ar fi evaluat studenți cu note mari la mai multe discipline și ar fi primit în schimb mijloace financiare.


La rîndul său, proaspătul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean, este surprins de faptul că dosarul penal în care a avut în 2018 calitatea de învinuit nu a fost închis.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?