COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cît valorează astăzi capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia... în lei

Cît valorează astăzi capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia... în lei

Capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia, monument istoric înscris în Lista patrimoniului mondial UNESCO, este evaluată în prezent de autorități la 137,25 milioane lei (28,3 milioane euro la cursul actual), informează mybusiness.

În 2012 a fost aprobată înscrierea monumentului istoric Sarmisegetusa Regia - Grădiștea de Munte în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Consiliul Județean Hunedoara, în gestiunea căruia se află monumentul, a avut obligația de a evalua bunul imobil în vederea înregistrării valorii sale în evidențele contabile și în acest scop a încheiat un contract de servicii de evaluare. În urma evaluării, valoarea de inventar actualizată a sitului arheologic, de 18,3 hectare, înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, este de 137 250 384 lei.


Dacia - statul care a existat circa 300 - 500 de ani, din secolele IV-II î. Hr. pînă în anul 106 d. Hr. Statul Dacia a fost creat ca o uniune a două popoare - geţii şi sarmaţii, ceea ce este reflectat în numele capitalei - Sarmisegetuza (Sarmis-e-Getuza). De-a lungul istoriei Daciei, tracii (geţii) i-au asimilat pe sarmaţii (proto-slavi) – care au trăi în acest stat alături de geţii care au absorbit o parte din elementele de cultură şi limbă sarmată (protoslavă).

Informații suplimentare despre istoria Moldovei sînt disponibile pe site-ul moldovenii.md

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load