X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Cînd vom avea un raport privind starea mediului din Republica Moldova

3 apr. 2019,, 16:20   Societate
2893 0

Specialiștii vor analiza starea mediului din Republica Moldova.

Pînă la finele anului 2020 va fi elaborat Raportul Național privind Starea Mediului, în țara noastră, în perioada ultimilor patru ani.

În acest sens, la Chișinău au fost început un seminar de instruire pentru specialiștii autorităților publice centrale, care vor fi implicați în elaborarea raportului.

”Specialiștii naționali vor învăța din experiența experților slovaci și ai Agenției Europene de Mediu, cum să prelucreze și să analizeze datele, precum și să elaboreze raportul, începînd de la etapa de coordonare a procesului de raportare pînă la colectarea datelor în baza monitoringului și a statisticii oficiale, manipularea lor și calcularea indicatorilor. Pe parcursul instruirii, experții și specialiștii naționali vor face demonstrații și experciții practice de aplicare a metodologiei UE și a AEM de elaborare a raportului de mediu, avînd la bază studii de caz ale Agenției Slovace de Mediu”, a subliniat, la începutul sesiunii de instruire, șefa Secției politici de aer și schimbări climatice din cadrul ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Veronica Lopotenco.

”Evaluările de mediu sprijină dezvoltarea durabilă prin furnizarea de informații în timp util, relevante și fiabile către factorii de decizie și public”, a mai adăugat Lopotenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?