X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Cinci cetățeni străini, sosiți pe Aeroportul Internațional Chișinău, au primit refuz de intrare în Moldova

14 ian. 14:30   Societate
7844 0

Ieri, 13 ianuarie, printre pasagerii a trei curse aeriene, polițiștii de frontieră au depistat patru cetățeni ai Iranului și unul al Federației Ruse care dețineau documente cu semne rezonabile de falsificare.

Primii doi străini, sosiți din Republica Turcia, s-au legitimat cu pașapoarte românești. Din primele cercetări a fost constatat că sînt contrafăcute. În cadrul controlului de nivelul II s-a aflat că persoanele de fapt sînt cetățeni ai Iranului, ultimele declarînd că pașapoartele originale au fost distruse în Turcia, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Totodată, o familie de iranieni - soț și soție, prezentă la o altă cursă sosită din Turcia, aveau asupra lor pașapoarte norvegiene falsificate. Documentele au fost depistate în cadrul controlului suplimentar.

Toți patru iranieni au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pașapoartele falsificate fiind ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-juridice.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean al Federației Ruse. Bărbatul s-a apropiat pe sensul de ieșire din Moldova, la ruta „Chișinău-Yerevan”. În timpul controlului, polițistul de frontieră a stabilit că ștampila de intrare în țară este falsificată. Persoana a fost scoasă din flux și nu i s-a permis continuarea călătoriei, pînă la elucidarea tuturor circumstanțelor.

7
2
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?