AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 42
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 725

Cei mai căutați moldoveni din lume. Pentru ce fapte au ajuns în lista Interpol

22 dec. 2021,, 12:45   Societate
2566

23 de moldoveni sînt anunțați în căutare internațională, potrivit site-ului Interpol. Cel mai tînăr dintre ei are 30 de ani, iar cel mai în vîrstă - 62.

Unul dintre cele mai cunoscute nume din lista Interpol este cel al lui Ion Perju, fostul polițist condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a aplicat lovitura ce a dus la moartea tînărului Valeriu Boboc, transmite Noi.md cu referire la Agora.md.

Un alt nume cunoscut, Ion Druță alias Vanea Pisateli, un lider al lumii interlope. În prezent, însă, Ion Druță se află în penitenciarul nr. 6 din Soroca.

Unul dintre moldovenii căruia i-au fost aduse cele mai multe acuzații este Valeriu Parfeni, fiind acuzat de crearea unei organizații criminale, contrabandă cu stupefiante, substanțe psihotrope, fabricarea, vînzarea sau expedierea ilegală de stupefiante. Pentru același tip de acuzații este dat în căutare de Rusia și Anton Zakharov.

Cinci cetățeni moldoveni sînt căutați de Interpol, fiind acuzați de omor, cel mai tînăr dintre aceștia are 38 de ani. Este vorba despre Tudor Parapir, originar din Otaci.


Ivan Grigor, în vîrstă de 58 de ani, este unicul moldovean din lista Interpol acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală.

Unica moldoveancă dată în căutare de Interpol este Nina Scobiola.

Să nu uităm și de Cavcaliuc, Plahotniuc, Platon. Aceștia, de asemenea, sînt căutați de Interpol pentru mai multe crime.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав