COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce pedeapsă riscă un avocat din Chişinău pentru o mită de 14.000 de euro

Ce pedeapsă riscă un avocat din Chişinău pentru o mită de 14.000 de euro

Un avocat din Capitală ar fi pretins 14.000 de euro de la clienta sa pentru a-i rezolva dosarul în instanţa de judecată, transmite Noi.md.

Potrivit denunţătoarei, acesta i-ar fi promis că o poate ajuta să scape de răspundere penală într-un dosar în care aceasta era cercetată pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Mai exact, avocatul ar fi declarat că are influenţă asupra unor magistraţi din cadrul Judecătoriei Hînceşti, unde era pe rol cauza în care figura femeia şi complicea sa, dar şi asupra unor persoane publice din Procuratura şi Inspectoratul de Poliţie Ialoveni - instituţii care au gestionat dosarul. Pentru serviciile de intermediere, avocatul ar fi cerut 14 000 de euro, bani pe care i-ar fi primit în tranşe - 5000 de euro, 4000 de euro şi alte 5000 de euro.

În urma percheziţiilor la domiciliul şi autoturismul avocatului, acesta a fost reţinut şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. El este cercetat penal pentru trafic de influenţă şi riscă pînă la 6 ani de detenţie.


Acesta este primul avocat reţinut de CNA în anul 2020. În 2019, 18 avocaţi au fost cercetaţi pentru fapte de corupere de către CNA.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load