X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Ce a declarat ministrul Mediului despre situația de pe rîul Nistru

6 iun. 11:41   Societate
3823 1

Ministrul moldovean al Mediului, Sergiu Lazarescu, a comentat imaginile apărute pe internet care arată că o parte a rîului Nistru a secat, precizînd că la moment nu există riscuri.

El a mai spus că vineri, 7 iunie, un grup de experți din Ucraina va sosi la Chișinău pentru a evalua potențialele riscuri, transmite tv8.md.

„La ziua de azi nu avem probleme. În același timp, după apariția acestor videoclipuri, am convenit cu ministrul ucrainean ca un grup de experți din Ucraina să vină la Chișinău. Ei sosesc vineri, astfel încît să putem evalua riscurile, dacă există, și noi, ca minister, vom informa public dacă vor fi probleme în această vară. La moment, nu există riscuri, nivelul apei este normal", a declarat Sergiu Lazarescu.

Ministrul moldovean al Mediului a mai precizat că nivelul apei în rîul Nistru este verificat periodic și că cea mai urgentă necesitate este construcția unui nou lac de acumulare pe Nistru.

Anterior, pe internet au apărut imagini video din Ucraina care arată că o secțiune a Nistrului din apropierea cetății Hotin a secat.

1
1
0
7
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?