X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Cazul unui profesor care a agresat un elev a ajuns în atenția Procuraturii

15 feb. 08:12   Societate
2270 0

Un profesor de la un gimnaziu din raionul Leova riscă să fie concediat după ce ar fi agresat un elev. Ministerul Educației s-a sesizat și a solicitat informații suplimentare de la Direcția de Învățămînt.

Dacă se va confirma faptul că elevul a fost lovit, dascălul va plăti cu funcția, susține Ministerul Educației într-un comunicat de presă, notează Noi.md cu referire la tv8.

Între timp, cazul a ajuns și în vizorul Procuraturii Leova, care a inițiat urmărirea penală.

„Ministerul va monitoriza examinarea cazului și va reveni ulterior cu informații adiționale”, dau asigurări reprezentanții Ministerului Educației.

În context, Ministerul Educației reiterează că condamnă ferm acțiunile care contravin codului de etică al cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional.


În ultimele săptămîni, cazuri similare au fost înregistrate în alte instituții de învățămînt. De exemplu, o profesoară de la liceul Alecu Russo din Chișinău a fost exclusă din mediul elevilor unei clase, după ce ar fi fost violentă în raport cu o elevă. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău a ca învățătoarei să îi fie aplicată o avertizare și anularea adausului la salariu pentru semestrul II de studiu.

0
1
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?