Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Cum vor fi pedepsiți elevii violenți față de profesori

24 ian. 15:45   Societate
4872 0

Elevii care vor manifesta un comportament necorespunzător față de profesori vor fi sancționați disciplinar, pînă la excluderea din instituția de învățămînt, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun, la o emisiune de la RliveTV.

Potrivit oficialului, sancțiunile sînt prevăzute în regulamentele interne ale școlilor, însă ele trebuie incluse și în Codul Educației, transmite Radio Moldova.

„Violența în raport cu cadrele didactice este un lucru îngrijorător. Cadrele didactice, la fiecare întrunire invocă această problemă. Urmează să facem mai multe modificări în Codul educației, inclusiv legate de sancționarea elevilor pentru abateri disciplinare, aceste prevederi le avem prevăzute, dar vrem să le ridicăm de la nivelul regulamentului intern al instituției la nivel de lege. Trebuie să fie un mesaj general adresat părinților, cadrelor didactice și elevilor că, instituția de învățămînt nu este un loc unde se petrec acte de violență”, a afirmat Dan Perciun.

Dan Perciun a mai spus că ministerul de resort va analiza amploarea fenomenului violenței în școli prin diferite sondaje și va organiza instruiri pentru cadrele didactice despre prevenirea bullying-ului între elevi. În acest sens, se va lansa și o campanie de informare.

42
1
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?