Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cazul procurorului care a provocat accidentul de la Bahmut. Decizia CSP

15 noi. 2023,, 13:02   Societate
3110 0

Procurorul Dumitru Triboi, cel care a provocat accidentul de la Bahmut, Călărași, rămîne în funcție.

Decizia a fost luată astăzi, 15 noiembrie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), transmite Știri.md.

Astfel, membrii CSP au respins demersul procurorului general interimar Ion Munteanu de suspendare din funcție a șefului Procuraturii Ungheni Dumitru Triboi.

Procurorul Dumitru Triboi se află în prezent în arest preventiv. Avocații lui au contestat arestul, dar instanța a menținut decizia.


Anterior, avocații lui Triboi susțin că au apărut noi detalii în dosar, cum ar fi că toți pasagerii adulți din căruță erau în stare de ebrietate alcoolică, iar căruțașul a încălcat regulamentul circulației rutiere prin faptul că nu a cedat trecerea automobilului condus de Triboi, care circula pe banda cu prioritate, scrie tv8.

Amintim că, pe 20 octombrie, o familie a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații precum că la volanul mașinii s-ar fi aflat un angajat al Procuraturii Ungheni.

În urma accidentului de la Bahmut, soldat cu patru morți, două persoane au ajuns la spital. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani și un copil de patru ani. Fetița a fost transportată în stare gravă cu AVIASAN la Chișinău. Celălalt copil care a murit la locul accidentului avea trei luni.

Pe 22 octombrie, procurorul care ar fi cauzat accidentul rutier a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

1
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?