Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut va fi suspendat din funcție

1 noi. 2023,, 20:43   Societate
2550 0

Procurorul Dumitru Triboi, implicat în tragicul accident de la Bahmut, soldat cu 4 persoane decedate, urmează a fi suspendat din funcție.

Demersul a fost inclus pe agenda ședinței din 2 noiembrie a Consiliului Superior al Procurorilor, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Procurorul Dumitru Triboi se află în prezent în arest preventiv. Avocații lui au contestat arestul, dar instanța a menținut decizia.

Între timp, avocații lui Triboi susțin că au apărut noi detalii în dosar, cum ar fi că toți pasagerii adulți din căruță erau în stare de ebrietate alcoolică, iar căruțașul a încălcat regulamentul circulației rutiere prin faptul că nu a cedat trecerea automobilului condus de Triboi, care circula pe banda cu prioritate.

Mai mult, căruța nu era echipată cu elemente reflectorizante și luminoase. Toate aceste circumstanțe, potrivit avocaților, vor determina dacă s-ar fi putut evita tamponarea.


Pe 20 octombrie, o familie a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații precum că la volanul mașinii s-ar fi aflat un angajat al Procuraturii Ungheni.

În urma accidentului de la Bahmut, soldat cu patru morți, două persoane au ajuns la spital. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani și un copil de patru ani. Fetița a fost transportată în stare gravă cu AVIASAN la Chișinău. Celălalt copil care a murit la locul accidentului avea trei luni.

Pe 22 octombrie, procurorul care ar fi cauzat accidentul rutier a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

0
0
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?