Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cazul elevului din Ustia, lovit de o profesoară. Procuratura a inițiat o anchetă

2 noi. 2023,, 12:54   Societate
2874 0

Procuratura Generală (PG) a confirmat demararea unei cauze penale în cazul copilului de nouă ani abuzat fizic și moral de profesoara lui de clasele primare.

Potrivit PG, cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de tratament inuman ori degradant, săvîrșit cu bună-credință asupra unui minor, transmite Noi.md cu referire la tvn.md.

„Pe pretinse fapte de maltratare a unui copil în cadrul Instituției Publice Gimnaziul Ustia, raionul Glodeni, la data de 11 octombrie 2023, de către Procuratura raionului Glodeni a fost pornită o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de tratament inuman ori degradant, săvîrşită cu bună-ştiinţă asupra unui minor (art. 1661 alin. (2) lit. a) din Codul penal). Urmărirea penală este în desfășurare. Procuratura va întreprinde toate acțiunile pentru cercetarea cazului, sub toate aspectele, complet și obiectiv”, menționează PG.

Potrivit legislației, profesoara riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Menționăm că o profesoară de clasele primare care activează, de două luni, în gimnaziul din satul Ustia, raionul Glodeni, este acuzată de părinți că ar fi bătut și agresat verbal cîțiva elevi. Procuratura raionului a inițiat un dosar și a dispus mai multe expertize.

3
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?