X 
Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

Un elev de nouă ani din Glodeni, agresat de dirigintă. Detalii

1 noi. 2023,, 09:30   Societate
2838 0

O profesoară de clasele primare care activează în cadrul gimnaziului din satul Ustia, raionul Glodeni, este acuzată că ar fi agresat fizic și verbal mai mulți elevi. Procuratura raionului a inițiat un dosar și a dispus mai multe expertize.

Printre copiii abuzați de profesoară este și fiul de nouă ani al Editei Josan. Femeia susține că, într-o zi, copilul ei a venit acasă cu mai multe vînătăi pe corp. Acesta i-a spus mamei sale că profesoara sa l-a lovit cu capul de bancă, transmite tvn.md.

După ce copilul s-a plîns părinților și mama sa a înaintat pretenții profesoarei, aceasta, fiind supărată, nu a făcut decît să-l certe pe băiat de față cu toți colegii săi. Acest lucru a fost confirmat printr-o înregistrare audio.

„Profesoara în cauză a hotărît că ea are alte metode de educare, și-a permis într-o zi să-l lovească, să-l lovească foarte tare, ca copilul meu să vină acasă cu un cucui. Au fost și alte întîmplări în aceste 13 zile, însă copilul meu cumva, dacă ea este o profesoară nouă, el este atît de empatic, foarte repede iartă, el credea cumva că asta e ceva normal. L-a tras de urechi, i-a rupt stiloul, l-a mai ghiontit cu pumnii în spate, ceea ce au confirmat pe urmă și alți copii”, a spus Edita Josan, mama băiatului de nouă ani.

Echipa TVN a încercat să discute și cu alte mame a căror copii sînt vizați în dosarul inițiat de Procuratura raionului Glodeni, însă, au refuzat să vorbească cu jurnaliștii la acest subiect.


Directorul școlii, Viorica Ursachi spune că profesoara va continua să activeze în această clasă, chiar dacă este vizată într-un dosar inițiat de procurori. Aceasta a spus că „nu are niciun drept de a o lipsi de a activa în calitate de învățătoare a clasei a treia”.

De asemenea, echipa TVN a mers să afle mai multe detalii la procuratura raionului, însă, nu au primit acolo niciun răspuns în legătură cu acest caz. Nici angajații ministerului Educației nu s-au expus.

2
0
0
6
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?