X 

Cauza penală în cazul copiilor badjocoriți la o grădiniță din Bălți, clasată

30 aug. 11:00   Societate
2933 0

Procuratura Bălți a clasat cauza penală pornită, după ce o mamă a prezentat mai multe înregistrări audio din care reiese că copilul ei, dar și alți micuți erau înjurați și bătuții de către educatoare și dădacă, într-o grădiniță din Bălți.

Procurorul, Leonit Gajim, și-a motivat decizia de a clasa cauza penală prin faptul că nu există un bănuit și nici circumstanțele unei infracțiuni, scrie tvn.md.

În același timp procurorul menționează că în urma evaluării psihologice la care au fost supuși micuții nu au fost identificați „indicatori specifici copiilor victime a abuzului”, vîrsta mică pe care o au aceștia nu le-a permis să înțeleagă dacă asupra lor s-a comis o infracțiune.

Totodată, o echipă multidisciplinară a stabilit că starea de bine a micuților nu a fost afectată.

Amintim că, în luna martie curent două angajate ale grădiniței numărul 38 „Clopoțel” din orașul Bălți au fost acuzate de unii părinți că îi băteau și îi înjurau pe copilași. Abuzurile la care erau supuşi micuții cu vîrste cuprinse între doi și trei ani au fost descoperite de către un părinte.


Acesta a decis să facă înregistrări pentru a înțelege ce de fapt să întîmplă în instituție în lipsa lui, după ce copilul lui refuza să meargă la grădiniță și plîngea în fiecare dimineață cînd erau lăsați cu dădaca și educatoarea.

Ce a depistat la scurt timp l-a îngrozit. El spunea că nici măcar nu-și putea închipui una ca asta.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?