X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Care este situația epidemiologică din țară

10 ian. 12:56   Societate
2149 0

Pe parcursul săptămînii trecute, morbiditatea prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a aflat la nivelul de intensitate joasă, cu o descreștere de 12,7% față de săptămîna anterioară a acesteia și o scădere de 1,8 ori comparativ cu aceeași perioadă a sezonului precedent. Astfel, au fost înregistrate 7095 de cazuri de IACRS, majoritatea fiind la copii.

În perioada 01 – 07 ianuarie 2024, au fost confirmate 54 de cazuri de gripă sezonieră.

În laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au fost investigate 261 de probe.

În perioada de referință, au fost înregistrate 833 de cazuri de COVID-19. La copii, au fost confirmate 81 de cazuri. Totodată, au fost înregistrate cinci cazuri de deces asociate infecției COVID-19.

Se recomandă să respectați în continuare măsurile de protecție (păstrare distanței sociale, evitare locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă, inclusiv igiena mîinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de trai, de muncă, de educație și învățămînt, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale) și să vă adresați medicului de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gît, dureri musculare, cefalee, frisoane).


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?