Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Care este rădăcina tuturor problemelor societății. Opinie

30 sep. 2023,, 15:00   Societate
2733 0

Marea problemă a populației moldovenești este că toți se consideră creștini, merg la biserică, se împărtășesc, respectă obiceiurile, dar nimeni nu vrea să-l cunoască pe Dumnezeu și nu are un templu în suflet, iar aceasta este rădăcina tuturor problemelor din societate.

Această opinie a fost exprimată de regizorul, omul de afaceri Ivan Naniev în cadrul emisiunii "Кредо героя" cu Pavel Sidorenco, relatează Noi.md .

"Cred că noi toți, într-un fel sau altul, suntem niște instrumente în mîinile lui Dumnezeu și, dacă vrem să devenim acele instrumente, atunci putem aduce ceva, așa cum apostolii au vrut să devină apostoli, și au devenit instrumente bune", a spus el.

"Există o mare problemă în popor. Toți se consideră creștini. Toți merg la biserică, toți se împărtășesc, respectă obiceiurile, dar nimeni nu vrea să-l cunoască pe Dumnezeu. Nimeni nu vrea să știe. Pur și simplu să deschidă și să citească Biblia, să ia Noul Testament și să citească. Ei găsesc 150 de mii de scuze pentru a nu citi acest Nou Testament. Dar este interesant ce a scris un apostol, un alt apostol. Oamenilor noștri sărbătoresc sărbătorile – este un nouă ocazie pentru a bea. Toată lumea merge la cimitir, sărbătorește Paștele. Dar nimeni nu-l vrea cu adevărat pe Dumnezeu. Se dovedește că El lor nu le convine, pentru că trebuie să trăiască după reguli, iar acest lucru le este atît de incomod. Toată lumea urmează obiceiurile, dar nu există un templu în suflet. Acest lucru e rău. Aceasta este rădăcina tuturor problemelor din societate", a subliniat regizorul.

"La urma urmei este elementar: iubește-ți aproapele. Dar noi nicicum nu putem ... Acolo, mama își dă în judecată fiul, fiul mam, cere o jumătate de apartament de la ea. Ce vrei de la biata femeie? Care jumătate de apartamente? Du-te și cîștigă bani. Ai 40 de ani. Ei bine, acest tam-tam apare din senin, totul este din aceasta cauză. Căsătoriile se despart din cauza asta, pentru că nu există Dumnezeu în familie și în inima omului. Pentru că dacă nu există Dumnezeu în familie, dacă familia este fără Dumnezeu, atunci, de regulă, fie este nefericită, fie se destramă. Și aceasta este într-adevăr o dramă, pentru că faptul că porți o cruce mare și, uneori, uriașă, ca a unui preot, pentru că trebuie să arăți la toată lumea că ai un lanț imens de aur, o cruce, iar în interior ești gol, asta e rău", a remarcat Ivan Naniev.

15
4
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?