Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Candidații la bacalaureat vor putea lua nota „10”, din oficiu, la examenul de Informatică

25 oct. 2023,, 15:39   Societate
3782 0

Începînd cu 2024, candidații la examenul național de bacalaureat (BAC) pot solicita nota ”10” (zece), din oficiu, la proba de examen la Informatică.

Facilitatea este disponibilă pentru candidații care au promovat, pe parcursul claselor a X-a – a XII-a, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor specifice domeniului Informaticii, notează Noi.md.

Aceștia trebuie să dețină certificate/diplome care să ateste un nivel avansat de competențe pentru următoarele domenii: A. limbaj de programare, B. structura calculatorului, rețele, C. baze de date. Conform Metodologiei aprobate candidații trebuie să dețină trei certificate, cîte un certificat pentru fiecare domeniu separat din cele trei domenii menționate.

Metodologia și lista examenelor cu recunoaștere internațională care sînt luate în considerație pentru acordarea notei „10” (zece), din oficiu, la proba de examen la Informatică sînt aprobate prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr.1326/2023.

„Această decizie este adoptată ținînd cont de creșterea semnificativă a interesului față de domeniul Tehnologiei Informației și a Comunicațiilor. Totodată, ne propunem să susținem elevii care au aptitudini deosebite în domeniul Informaticii”, a menționat ministrul Dan Perciun.


În prezent, nota „10” (zece), din oficiu, la examenul național de bacalaureat este acordată liceenilor cîștigători ai olimpiadelor naționale și/sau internaționale la disciplinele de studiu, precum și celor care au competențe lingvistice, certificate la nivel internațional.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?