X 
Cazul Șor stiri: 594

Colectarea banilor în școli va fi sancționată aspru, chiar cu concedierea, anunță Ministrul Educației

3 oct. 16:28   Societate
2216 0

Ministrul Educației , Dan Perciun, spune că orice formă de colectare de bani în instituțiile de învățămînt se va pedepsi dur și se poate ajunge chiar și la concediere.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat pentru NM, fiind întrebat despre soluțiile ministerul pentru a stopa colectările ilegale de bani în școli, transmite Noi.md

Potrivit ministrului, această practică nu poate fi schimbată peste noapte, fiind nevoie de o perioadă de tranzacție. În acest sens, deputați, au înregistrat un proiect de lege conform căruia comitetelor părintești și altor organizații non-profit li se va interzice să colecteze bani în instituțiile de învățămînt. De asemenea, se propune oferirea posibilității cetățenilor de a transfera 2% din impozitul lor anual către școli, ca în cazul ONG-urilor.

"În plus, ar trebui să înăsprim sancțiunile pentru cei care folosesc sisteme alternative de colectare a banilor. Orice formă de colectare: prin intermediul copilului, directorului, profesorului – se va pedepsi aspru atît disciplinar, cît și administrativ, pînă la concediere. Nu este o soluție perfectă, dar este cea mai bună. Dar trebuie să înțelegem că fenomenul taxelor neformale va dispărea atunci cînd vor crește alocațiile pentru educație. O parte dintre acești bani neformali sînt direcționați către salarii pentru a menține personalul în școli. Cunoaștem astfel de cazuri", a spus ministrul.

9
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?