Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Campania națională „Ne-am pornit”: Ce fel de odihnă preferă moldovenii

16 iun. 2020,, 17:32   Societate
3194

Campania națională „Ne-am pornit” lansată, acum o lună, ca măsură de răspuns la situația pandemică care a afectat la nivel global domenul turismului, continuă.

Organizatorii campaniei au venit astăzi cu un apel la adresa turiștilor și operatorilor de turism privind adoptarea măsurilor de protecție, în contextul situației epidemiologice din țară. "Începem astăzi un maraton de promovare și educare a unei călătorii protejate, venim cu un apel de a promova o călătorie ajustată la niște realități", a declarat Rodica Verbeniuc, directorul Agenției pentru Investiții.

Tot astăzi au fost prezentate rezultatele unui sondaj de opinie cu privire la turismul intern în R.Moldova.

Datele arată că, în general, moldovenilor le place să vitize locurile turistice din Moldova (71%).

Circa jumătate din respondenți organizează vacanțele individual (48%) și nu interacționează cu agențiile de turism.


Moldovenii preferă mai mult odihna activă, iar 1/3 mai mult pasivă. Nu există deosebiri semnificative între preferințele persoanelor din localitățile rurale și urbane față de tipul odihnei, se mai arată în studiu.

Întrebați cît sînt gata să cheltuiască pentr o zi de odihnă undeva în R.Moldova, majoritatea au răspuns că suma potrivită este 500 de lei. Suma de 1000 de lei este la limită și, exagerat de scump, respondenții o consideră suma de 1300 de lei.

Sondajul mai arată că turiștii locali sînt interesați cel mai mult de vizitarea următoarelor locuri: cetăților și mănăstirilor, peisaje naturale, evenimente și concerte în aer liber, evenimente pentru familii cu copii, drumeții, experiențe gastronomice.

Sondajul a fost realizat în peraioada 19 mai - 3 iunie, pe un eșantion de 2109 persoane.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав