X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Bonusuri generoase pentru polițiștii francezi în timpul Olimpiadei de la Paris

31 ian. 06:00   Societate
2595 0

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a oferit marţi poliţiştilor bonusuri de pînă la 1.900 de euro pentru a lucra în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, din vara acestui an, potrivit unei scrisori trimise poliţiei şi publicată pe reţeaua X.

Guvernul de la Paris s-a întîlnit cu sindicatele din serviciul public pentru a încerca să garanteze acoperirea Jocurilor Olimpice, programate între 26 iulie şi 11 august, în plină perioadă de vacanţă în Franţa, transmite agerpres.ro

"Resursele necesare vor fi puse la dispoziţie pentru a vă asigura că sînteţi remuneraţi în mod echitabil pentru angajamentul dumneavoastră şi pentru a finanţa măsuri de sprijin social", a scris demnitarul francez.

Sindicatele din poliţie au spus că guvernul nu ţine cont suficient de sacrificiile pe care mii de ofiţeri le vor face în această vară, inclusiv renunţarea la planurile de vacanţă şi găsirea de servicii de supraveghere suplimentară pentru copii.

Unii ofiţeri, deja tensionaţi după luni de alerte de securitate sporită şi alte tensiuni legate de războiul din Gaza, au organizat recent proteste.

Poliţiştii care acceptă să-şi ia mai puţin concediu în timpul Jocurilor vor primi un bonus de 1.000 de euro, care se poate ridica la 1.600 de euro pentru cei staţionaţi în jurul siturilor olimpice.

Ofiţerii care lucrează în Paris şi în împrejurimi, precum şi cei de la punctele de trecerea frontierei şi aeroporturile din Paris, vor primi o sumă suplimentară de 300 de euro.

Darmanin a subliniat că doreşte o "mobilizare de 100%" în timpul Jocurilor Olimpice, dar că a decis să acorde fiecărui ofiţer cel puţin 10 zile de concediu între iunie şi septembrie.

0
3
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?