Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Biroul de Migrație și Azil va fi reorganizat și redenumit

11 ian. 2023,, 17:22   Societate
2622 0

Biroul de Migrație și Azil va fi reorganizat și redenumit în Inspectoratul General pentru Migrație. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de miercuri, 11 ianuarie, a Guvernului.

„Reorganizarea Biroului de Migrație și Azil va contribui la consolidarea capacităților pentru legalizarea și documentarea persoanelor strămutate din Ucraina, sporirea capacității pentru a răspunde eficient provocărilor și amenințărilor, precum și de a ține sub control situația migrațională, operaționalizarea promptă a monitorizării șederii străinilor pe teritoriul țării, soluționarea în termen (15 zile calendaristice) a dosarelor solicitanților dreptului de ședere în Republica Moldova”, menționează Ministerul de Interne.

În același timp, modificările vor spori accesul la serviciile de informare, consultare și documentare a străinilor și solicitanților pe întreg teritoriul țării prin intermediul oficiilor teritoriale Nord, Centru și Sud, precum și vor contribui la posibilitatea oferirii calitative a serviciilor solicitate de investitori, de reprezentanții mediului de afaceri, privind documentarea străinilor ce sosesc în scop de muncă, inclusiv de cetățenii din statele membre UE.

Astfel, statul de personal va fi completat cu 50 unități pentru implementarea eficientă a competențelor funcționale și atribuțiilor stabilite, pentru organizarea și prestarea serviciilor de calitate, dezvoltarea cooperării și consolidarea capacităților instituționale în prevenirea, monitorizarea și combaterea șederii ilegale a străinilor.

La fel, vor fi desconcentrate atribuțiile la nivel teritorial, pentru a fi mai aproape de cetățean și de beneficiarul solicitant.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?