X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Bătrîncea spune cînd vor ajunge primele doze de vaccin Sputnik V în Moldova

14 apr. 2021,, 09:56   Societate
2980 2

Deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a anunțat că pînă la sfîrșitul lunii aprilie în Moldova va fi livrat vaccinul rusesc Sputnik V, dar și lotul de vaccin din China.

Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii "Puterea a Patra".

Totodată, deputatul a respins zvonurile precum că vaccinul provenit din China, CoronaVac, pe care intenționează să-l pocure autoritățile ar fi de proastă calitate. Bătrîncea a menționat că mai mulți oficiali de stat din alte țări s-au imunizat anume cu acest vaccin.

"Președintele Turciei Erdogan, știm că Turcia este o țară cu sectorul sănătății bine dezvoltat, s-a vaccinat cu vaccinul chinez. Președinele Serbiei, miniștrii, oficiali din alte state la fel s-au vaccinat cu acest vaccin. Noi la Chișinău nu, pentru că acel vaccin este de calitate de proastă.. prostie! Fiind președintele grupului de prietenie cu China, urmăresc foarte atent această țară și pot să vă spun că ei au demonstrat rezultate bune în lupta cu Covid datorită cîtorva factori: medicina, organizarea și disciplina.

Știind laboratoarele lor, știind că au știință performantă, cred că au un vaccin bun, sper ca într-o săptămînă două să ajungă acele 150 de mii de doze, iar apoi și cele 400 de mii procurate de minister", a mai menționat Bătrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав