X 

Bărbat condamnat la un an de închisoare pentru trafic de influență

10 apr. 17:07   Societate
2245 0

Un bărbat din Cahul a fost găsit vinovat de trafic de influență și condamnat la un an de închisoare.

Hotărîrea a fost pronunțată de Judecătoria Cahul, sediul Central.

Potrivit Procuraturii, cauza penală a fost pornită în august 2021, în baza denunțului unui cetățean care susținea că învinuitul, acţionînd coordonat cu alte persoane necunoscute şi urmărind scopul primirii mijloacelor financiare necuvenite, are influenţă asupra autorităților competente ale poliției de frontieră și a serviciului vamal.

În asemenea circumstanțe, acesta, începînd cu data de 2 august 2021, a pretins de la denunțător mijloace bănești în valută străină în sumă de 800 Euro, pentru sine şi complicii săi, persoane necunoscute, cît și pentru angajații poliției de frontieră și a serviciului vamal, ca aceștia în schimb să acționeze în scopul scoaterii de pe teritoriul țării a mijlocului de transport peste termenul legal de ședere acordat și iradierii din sistemul informațional Portal SV, cu posibilitatea ca automobilul să rămînă în R. Moldova.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 2 luni, învinuitul recunoscîndu-și vina, iar judecarea cauzei a durat 1 an și 6 luni.


Prin sentință din 6 aprilie curent, reieșind din faptul că, acesta anterior a fost condamnat pentru acte de corupție, instanța l-a recunoscut vinovat de trafic de influență și i-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 1 an.

Sentinţa poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cahul în termen de 15 zile.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?