Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Avocat, despre anularea concursului pentru funcția de Procuror General: Actuala guvernare face testări

29 feb. 08:00   Societate
5758 0

Avocatul Iurie Mărgineanu a comentat la emisiunea Rezoomat de la RLive TV decizia Consiliul Superior al Procurorilor, care a anulat ieri concursul pentru funcția de Procuror General.

„Actuala guvernare face testări. Amintiți-vă și cazul cu concursul alegerii Procurorului General de Guvernul Sandu. Ce s-a întîmplat? A fost anulat de către ministra Justiției de atunci. Asta ca ulterior trei persoane să fie aduse în fața CSP și să voteze. Ei se joacă de a guvernarea. Fără a înțelege rolul și importanța alegerii a unor figuri cheie instituționale în Republica Moldova. EI acolo își promovează propriile interese și să ajungă omul nostru. Eu nu văd ca ei o să poată promova niște valori reale” , a precizat Mărgineanu.

Concursul pentru funcția de Procuror General a fost anulat. Decizia a fost luată de membrii Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în cadrul ședinței de miercuri, 28 februarie 2024, și anunțată public de președintele CSP, Dumitru Obadă.

Hotărîrea CSP poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), în termen de 10 zile.

Procuratura Anticorupție (PA) condusă de Veronica Dragalin și-a exprimat miercuri seara, 28 februarie curent, îngrijorarea față de modalitatea desfășurării concursului pentru funcția de Procuror General și rezultatele acestuia, inclusiv conduita unui membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), cît și a unui candidat în timpul audierilor publice.

33
1
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?