X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Guzun, a vorbit despre noul concurs pentru funcția de Procuror Șef

29 feb. 07:45   Societate
3434 0

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun, a comentat la emisiunea Rezoomat de la RLive TV, declarațiile președintelui CSP Dumitru Obadă, cu privire la faptul ca o să fie organizat un alt concurs pentru funcția de Procuror General, însă după alte reguli.

„Cert este că atît în Constituție, atît pentru CSM, cît și CSP nu este scris nimic despre punctaje, dar se spune că membrii votează. Punctajul nu îți acordă o discreție obiectivă sau ghidaje, asta este reflecția ta individuală. Dacă punctajul să fie un criteriu principal atunci noi putem să trecem încetișor la inteligența artificială, care să calculeze punctaj și să desemneze candidații. Opinia mea întotdeauna a fost că în diferite funcții de stat puterea politică sau organele de auto-administrare trebuie să își asume un vot asumat pentru diferite funcții de conducere”, a precizat membrul CSM.

Totodată, Guzun a declarat că pentru anularea concursului pentru funcția de Procuror General trebuie să răspundă membrii Consiliului Superior al Procuraturii.

„Dacă acest lucru s-ar fi întîmplat în cadrul consiliului al Magistraturii eu probabil aș fi ridicat întrebarea ca membrii consiliului care a trișat să își dea demisia. Alegerea Procurorului General la fel ca și alegerea unui președinte de instanță sau ca alegerea președintele CSM, cred că este una din ocaziile cînd putem să încetăm diferite interimate din țara noastră. În al doilea rînd să începem o filă nouă în administrare eficientă bazată pe un mandat deplin a unui Procuror General”, a declarat Guzun.

1
1
1
4
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?