X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Autoritățile APL ar putea obține dreptul de a majora, suma sporurilor salariale

17 feb. 2021,, 18:44   Societate
1915 0

Autoritățile Administrației Publice Locale (APL) ar putea obține dreptul de a majora, din venituri proprii, suma sporurilor salariale pînă la 100% din fondul anual de salarizare.

În acest sens urmează a fi modificate Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică. Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul respectiv, pentru prima lectură.

Conform proiectului, conducerea APL va avea împuternicirea de a stabili sporuri, premii, ajutoare materiale din contul veniturilor proprii, dar și de a majora, la fel din venituri proprii, suma premiilor pînă la 30% din fondul anual de salarizare.

Totodată, condițiile de ocupare a funcțiilor în cadrul autorității administrației publice locale executive ar putea fi stabilite de către consiliile locale în funcție de necesități și posibilități de angajare.

Proiectul a fost elaborat cu scopul susținerii financiare a angajaților autorităților publice locale – persoanelor cu funcții de demnitate publică și funcționarilor publici.


Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii ACUM PLATFORMA DA. Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?