Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Astăzi, este marcată Ziua mondială a donatorului de sînge

14 iun. 09:45   Societate
2470 0

Ziua mondială a donatorului de sînge este marcată în fiecare an în 14 iunie. Cu acest prilej, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face apel la oamenii din întreaga lume să doneze sînge într-un gest de solidaritate.

Sîngele, produsele sanguine sigure şi transfuzia acestora reprezintă un aspect critic al îngrijirii şi al sănătăţii publice, precizează OMS. Acestea sînt de importanţă majoră în tratarea persoanelor care suferă de o serie de boli şi ca urmare a accidentelor, dezastrelor naturale şi conflictelor armate.

Marcarea anuală a acestei zile favorizează creşterea gradului de conştientizare a necesităţii de sînge şi produse sanguine sigure şi, de asemenea, este un prilej pentru a mulţumi donatorilor de sînge voluntari, neplătiţi, pentru gestul lor salvator de vieţi, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Un program eficient de donatori de sînge, caracterizat printr-o participare largă și activă a populației, este esențial pentru satisfacerea nevoii de transfuzie de sînge în timp de pace, precum și în situații de urgență sau dezastre, cînd există o creștere a cererii de sînge sau cînd funcționarea normală a serviciilor de sînge este afectată.

Un accent deosebit al campaniei de anul acesta este pus pe rolul esențial al donările voluntare de sînge pentru salvarea de vieți și creșterea solidarității în cadrul comunităților.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?