Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Artiști din România și Germania au participat la o expoziție la Chișinău

6 dec. 2021,, 10:30   Societate
2242 1

Arta ne uneşte. Artişti din Republica Moldova, România şi Germania, au participat la expoziţia internaţională de artă vizuală, "Împreună", care s-a desfăşurat la Chişinău. Lucrările participanţilor îmbină arta vizuală cu sunetul şi redau stările de spirit prin care au trecut oamenii, şi în special artiştii, în perioada pandemiei, transmite noi.md cu referire la stiri.

La expoziţia internaţională de artă vizuală "Împreună" au participat artişti din Republica Moldova, România şi Germania, care au realizat mai multe imagini în care au îmbinat arta vizuală şi sunetul.

Corina Gîrlă, director Centrul Cultural German: „Noi prezentăm astăzi 6 lucrări de artă vizuală, care au fost create în urma unei rezidenţe artistice digitale, care a durat o luna de zile. Pe o anumită tematică şi pe o anumită formă de exprimare artistică, sunetul şi animaţia ca formă de exprimare artistică, iar tematica a fost "Împreună".

Printre participanţi se regăseşte perechea de artişti formată din basarabeanca Aliona Ciobanu şi Abel Korinsky din Germania. Cei doi au creat un joc video în care arată cum au afectat tehnologiile moderne comunicarea dintre oameni.

Aliona Ciobanu, artistă: „Noi am decis să colectăm nişte video de pe internet în care oamenii îţi povestesc cum trebuie să zîmbeşti, cum să faci sport să te simţi pozitiv. Am folosit tehnologii ca deepfake, pentru că vrem să menţinem personalităţile persoanelor şi le-am pus într-o lume 3D.”


Abel Korinsky, artist Germania: „Cred că mesajul este felul în care ne simţim pe reţelele sociale, atunci cînd stai singur şi de obicei te simţi singuratic. Această lucrare arată cum putem să descoperim lumea văzută de alte persoane.”

Corina Gîrlă, director Centrul Cultural German: „Ne-am dorit să oferim artiştilor, în special artiştilor independenţi de la noi şi din România, posibilitatea de a lucra şi în perioada pandemică. Expoziţia este la a doua ediţie, şi a venit ca o reacţie de răspuns la perioada pandemică. Contactele sociale şi în genere cele între persoane s-au redus la contactele digitale, la reţelele de socializare şi cum ne afectează felul ăsta atît la viaţa de zi cu zi,dar şi în comunicarea dintre noi.”

Lucrările vor fi prezentate la mai multe festivaluri de artă digitală din Bucureşti şi Cluj. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Centrului Cultural German.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?