COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Anunț important pentru șoferii moldoveni din nordul Italiei

24 noi. 2021,, 11:26   Societate
1404 0

Consulul general al RM la Milano, Oleg Nica, a efectuat o vizită de lucru în or. Bologna, unde a avut o întrevedere cu prefectul, dna Francesca Ferrandino.

În cadrul întrevederii au fost abordate și, totodată, soluționate unele neclarități ce țin de acceptarea de către Prefectura din Bologna a cazierelor judiciare emise de oficiile consulare moldovenești, fiind astfel asigurată recunoașterea actelor menționate precum s-a convenit anterior de către Ambasada RM la Roma cu autoritățile centrale italiene.

De asemenea, s-a efectuat o vizită la Oficiul Motorizări Civile din Bologna, care gestionează și oficiile de motorizări Ferrara și Forli-Cesena, fiind pusă în discuție problema acceptării de către aceste oficii a declarațiilor consulare eliberate de Consulatul Republicii Moldova la Padova pentru conversiunea permiselor de conducere ale conaționalilor din regiunea Emilia-Romagna.

Deși reprezentantul oficiului de motorizări civile a asigurat că vor fi acceptate declarațiile consulare emise de Consulatul Moldovei din Padova la cererile de conversiune a permiselor de conducere depuse de cetățenii moldoveni în provinciile Ferrara, Bologna și Forli-Cesena, Consulatrul recomandă ca, în scopul evitării unor eventuale neclarități, persoanele care intenționează să aplice la conversiunea permiselor de conducere moldovenești în regiunea Emilia Romagna să solicite setul necesar (care include: declarație de autenticitate + traducere) de la Consulatul General al RM la Milano.

Setul de acte pentru conversiunea permisului de conducere poate fi solicitat inclusiv prin poștă – informații detaliate pot fi găsite aici.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X