Inspectorii ANSA au efectuat un control inopinat la Centru de agrement, fiind investigate aspecte importante privind siguranța alimentelor, transmite Noi.md.
Totodată, au fost prelevate probele diurne ale bucatelor gata și a materiei prime și expediate la laborator pentru investigații: o parte din alimente preparate în bucătăria proprie a taberei și o parte din bucatele recepționate de la compania SRL „La Pino Blic”( furnizor de produse alimentare).
Potrivit primelor rezultate, s-a detectat prezența bacteriei Salmonella în proba de paste făinoase (tăieței) cu ou și în proba de piept de pui, produse utilizate ca materie primă pentru prepararea bucatelor pentru copii.
S-a constatat că unitatea „Don Bosco” activa în lipsa autorizației sanitar-veterinare de funcționare pentru unitate de alimentație publică și în lipsa permisului de funcționare a taberelor cu sejur de zi. S-a mai scos în evidență și lipsa autorizației sanitar-veterinare de funcționare pentru prestarea serviciilor de catering de către SRL „La Pino Blic”.
Astfel, s-au depistat încălcări grave ale legislației în domeniul siguranței alimentelor și igienei alimentare precum:
"Concluzionăm că apariția focarului de toxiinfecției este cauză a iresponsabilității administrației fundației „Don Bosco”,cît și a unității de alimentație publică SRL „La Pino Blic”. În rezultat, peste 30 de copii au acuzat simptome de toxiinfecție cu adresarea ulterioară la instituțiile medicale.
În urma neconformităților depistate, atît fundația „Don Bosco” cît și unitatea de alimentație publică „La Pino Blic” și-au sistat temporar activitatea. De asemenea, au fost aplicate contravenții în conformitate cu normele legale", se mai arată în comunicatul ANSA.
Adăuga comentariu