X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

ANRE: "Informațiile diseminate de „Nordgaz Furnizare” nu corespund realității"

7 feb. 17:15   Societate
2914 0

Informațiile diseminate de „Nordgaz Furnizare” au un caracter manipulator și nu corespund realității.

Referitor la informațiile diseminate în presă de către S.R.L. „Nordgaz Furnizare”, precum că „Instanța a recunoscut nelegalitatea suspendării licenței Nordgaz Furnizare”, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că acestea poartă un caracter manipulator și nu corespund realității.

La data de 22.12.2023, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului de Administrație al ANRE a fost adoptată hotărîrea privind suspendarea licenței „Nordgaz Furnizare” S.R.L. pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, pe motiv că întreprinderea a admis încălcarea cadrului normativ de reglementare a activității pe piața angro a gazelor naturale (condițiile REMIT).

Conform art. 27810 al Codului de procedură civilă, în termen de 3 zile de la adoptarea hotărîrii, ANRE s-a adresat instanței de judecată pentru confirmarea legalității acesteia. Respectiv, prin Hotărîrea Judecătoriei Bălți din 04 ianuarie 2024, s-a admis integral cererea ANRE și s-a suspendat licența deținută de „Nordgaz Furnizare” S.R.L., astfel fiind confirmată legalitatea hotărîrii ANRE din 22.12.2023.

Ulterior remedierii de către „Nordgaz Furnizare” S.R.L. a încălcărilor care au servit temei de suspendare a licenței, aceasta s-a adresat instanței de judecată conform procedurii stabilite de lege. Potrivit art. 27814 din Codul de Procedură Civilă „după remedierea circumstanţelor care au dus la suspendarea actului permisiv ce vizează activitatea de întreprinzător, instanţa de judecată care a emis hotărîrea corespunzătoare, la cererea întreprinzătorului sau a autorităţii competente, intentează un proces şi, în termen de 5 zile lucrătoare, pronunță o hotărîre prin care anulează suspendarea actului permisiv respectiv. În temeiul acestei hotărîri, autoritatea competentă emite decizia privind reluarea activității de întreprinzător.”


Notăm că, în perioada suspendării, titularul de licență „Nordgaz Furnizare” S.R.L a beneficiat pe deplin de suportul regulamentar din partea Agenției pentru a remedia încălcările depistate.

ANRE precizează că, hotărîrea Judecătoriei Bălți din 05 februarie 2024, la care face referire S.R.L. „Nordgaz Furnizare”, a fost pronunțată în baza art. 27814 din Codul de Procedură Civilă, pe motiv că titularul de licență respectiv a înlăturat cauzele care au dus la suspendarea actului permisiv și nicidecum din cauza faptului că anumite acțiuni ale Agenției ar fi fost viciate.

Hotărîrea Judecătoriei Bălți va intra în vigoare după 30 zile de la pronunțare, dacă nu va fi contestată.

0
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?